Restorani - tvrtke
Filtrirajte tvrtke prema
Restorani su ugostiteljski objekti u kojima se pripremaju i uslužuju pretežito topla i hladna jela koja zahtijevaju složeniju pripremu, te ostala jela i slastice, a pripremaju se i uslužuju pića i napici. Takvi objekti moraju imati blagavaonicu ili prostoriju za usluživanje, kuhinju, točionik i priručni prostor za čuvanje hrane i pića. Restoranima se naziva i skupina ugostiteljskih objekata koja se razvrstava u različite vrste ugostiteljskih objekata, a prva vrsta je restoran, koja je već objašnjena u uvodu teksta. Kao ostale vrste možemo navesti: gostionicu u kojoj se pripremaju i uslužuju pretežno gotova uobičajena domaća jela, a mogu se pružati i usluge smještaja u sobama (najviše 7 soba), zdravljak u kojem se pripremaju i uslužuju mliječna topla i hladna jela, slastice i jela koja ne zahtijevaju složeniju pripremu, zalogajnica u kojoj se pred gostima pripremaju jela i napici, pečenjarnica u kojoj se pripremaju i uslužuju pretežito pečena jela, pizzeria u kojoj se pripremaju i uslužuju pizze, a mogu se pripremati u razna jela od tjestenine, bistro u kojem se pripremaju i uslužuju jednostavna hladna i topla jela, slastičarnica u kojoj se pripremaju slastice poput kolača, sladoleda, te objekt brze prehrane (fast food) u kojem se pripremaju jednostavna jela koja se pripremaju na jednostavan i brz način, a koriste se za brzu konzumaciju (npr. Burgeri, pržena hrana, topli sendviči, hot dog i slično). Uz skupinu Restorani, postoje još tri skupine ugostiteljskih objekata: Barovi, Catering objekti i Objekti jednostavnih usluga. Skupina Barovi se razvrstava u sljedeće vrste ugostiteljskih objekata: kavana, noćni klub, noćni bar, disco klub, caffe bar, pivnica, buffet, krčma, konoba u kojoj se uslužuju vino i rakija iz kraja u kojem je ugostiteljski objekt, te pripremaju i uslužuju karakteristična jela primorskog kraja, te klet.
Broj pronađenih firmi: 1772
Prosječni prihodi po pronađenoj firmi: 3741420kn
Prosječni broj zaposlenih u pronađenim firmama: 10